Nieuwe toeristische trends voor 2023

Industrieën worden voortdurend verstoord door nieuwe trends en innovaties, en de toeristische sector vormt daarop geen uitzondering. Bijblijven met deze opkomende toeristische trends kan bedrijven helpen concurrerend te blijven en te voldoen aan de behoeften van de klant. Met de COVID op de achtergrond zijn sommige van deze behoeften echter geëvolueerd, zijn de prioriteiten veranderd en zijn er geheel nieuwe behoeften ontstaan. Lees verder voor meer informatie over de belangrijkste toeristische trends voor 2023.

Toeristische trends in veiligheid en gezondheid

Of het nu gaat om luchtvaartmaatschappijen, cruises, hotels, restaurants of bars, sinds de COVID-epidemie staan veiligheids- en hygiënenormen absoluut voorop. Met dit in het achterhoofd zijn er een aantal toeristische trends die hiermee verband houden, zoals meer netheid, sociaal afgelegen zitplaatsen, het verstrekken van handgel en het aanbrengen van maskers in bepaalde omgevingen.

Schakelen tussen internationaal en lokaal

Verschillende reisbeperkingen en de terughoudendheid van veel mensen om naar het buitenland te reizen hebben velen in de toeristische sector gedwongen zich te richten op lokale in plaats van internationale klanten. Dit betekent niet dat u de internationale reizigers helemaal moet opgeven, maar het zal waarschijnlijk wel een verandering van belangrijkste marketingstrategieën vergen.

VR toerisme trends

Virtuele realiteit is een andere belangrijke toeristische trend die de sector ontwricht, en gebruik maken van de technologie kan u een voorsprong geven op rivalen die er nog niet op zijn overgestapt. Met online virtuele rondleidingen kunnen klanten vanuit hun huis hotelinterieurs, restaurantinterieurs, toeristische attracties in de buitenlucht, enz. Ervaren.

Dit kan dus het verschil maken tussen klanten die boeken of afhaken, en virtual reality is bijzonder nuttig in de context van COVID, waar klanten kunnen twijfelen en extra aanmoediging nodig hebben om hun plannen door te zetten.

De meeste moderne VR tours zijn ook web-based, wat betekent dat ze via elke traditionele webbrowser kunnen worden bekeken. De kwaliteit van de VR-rondleiding en de mate van immersie kunnen dus nog worden verbeterd door middel van VR-headsets.
 

Dernières news.